Schaaklokaal Het Looks
A game of art
De oprichters van ChessLooks Lier
Previous Next
Schaaklokaal Het Looks Schaaklokaal Het Looks
A game of art A game of art
De oprichters van ChessLooks Lier De oprichters van ChessLooks Lier

Vriendschappelijke wedstrijd tegen PVH 8/9

Vrijdagavond 8/9 speelden we de tweede vriendschappelijke ontmoeting van het nieuwe seizoen. Ditmaal mochten we op bezoek bij SK Paul Van Herck in Merksem. De bedoeling was dat er aan 6 borden gespeeld zou worden, maar door omstandigheden kon op het laatste moment Tom De Gent niet aanwezig zijn. We wensen Tom veel sterkte…

We stonden er dus met één man teveel. Zowel Erik als Patrick vonden het geen probleem om langs de kant te blijven. Een suikerklontje in één van de - uiteraard onschuldige - gesloten handen van de secretaris bracht de beslissing. Erik koos de goeie (verkeerde?) hand en dus speelde hij niet mee.

 

Op alle 5 borden lagen de ratings vrij dicht bij elkaar. De ploeggemiddeldes lagen dus ook niet ver uit elkaar: 1791 elo voor PvH tegenover 1819 voor ChessLooks. Je zou je dan verwachten aan een nipte uitslag, maar het tegendeel was waar. ChessLooks won de ontmoeting met zomaar eventjes 0-5…

De eerlijkheid gebiedt ons wel te zeggen dat PvH een eerredder verdiend had want het waren aan bijna alle borden spannende en vrij gelijkopgaande partijen. Op de eerste vier borden waren de overwinningen - voor zover ik er over kan oordelen - wel terecht. Willy en Gunter hadden zich uit een iets mindere positie teruggeknokt en het punt binnengehaald, Kevin speelde een stevige partij en Patrick had vrijwel de hele partij z'n tegenstrever voor problemen gesteld. Toch een min of meer terechte 0-4 voorsprong dus.

Op het laatste bord was het even anders… Daar ontsnapte onze penningmeester op haast miraculeuze wijze. Rudi - die de zwarte stukken hanteerde - kwam na enkele mindere zetten in een verloren pionneneindspel terecht. Iedereen verwachtte dat de opgave snel zou volgen. Jassen werden al aangetrokken, tassen bijeengepakt, de laatste slok koffie nog doorgespoeld,… Maar met Rudi ben je nooit klaar. Een echte kuitenbijter :-) Plots toverde hij een pionnendoorbraak uit zijn hoge hoed en tot ieders verbazing - niet in het minst ook die van Rudi's tegenstrever - stond er opeens een gewonnen eindspel voor zwart op het bord! Niet gemakkelijk te winnen, maar Rudi voerde het lange eindspel (bijna) feilloos tot winst. En zowaar, zo werd het dus nog 0-5… Zelden gezien, zo'n zware uitslag in een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige ploegen.

Beneden aan de toog werd de overwinning natuurlijk gevierd, uiteraard ook met een troostende pint voor onze gastvrije tegenstanders. Volgend jaar is het onze beurt: dan ontvangen wij met veel plezier SK Paul Van Herck in ons clublokaal.

SK Paul Van Herck - ChessLooks Lier

Willy Verleye    - Willy Fleerackers   0-1
Robert De Hert    - Patrick Verrijssen   0-1
Bert De Backer    - Gunter Van Den Bossche 0-1
Tony Vanderlinden  - Kevin Verbeeck     0-1
Patrick Van de Perre - Rudi Demeersseman   0-1
Eindstand: 0-5