Dobbelsteenschaak 2019

Ik zou een keilang verslag van ons tweede dobbelsteenschaaktornooi kunnen maken, maar eigenlijk valt de hele avond samen te vatten in 5 korte woorden: het was weer pure fun :-)

Aangename verrassing bij het binnenkomen. Rudi had op z’n eentje alles klaargezet. Hij mag nog eens komen ;-)

Er waren enkele deelnemers meer als vorig jaar: 21 leden, jeugdleden en mama’s/papa’s besloten - letterlijk - een gooi naar de titel te doen. Er werden 3 groepen gevormd van elk 7 deelnemers. Elke groep speelde een round robin (iedereen speelt tegen iedereen). Vanaf de eerste worp was er volop ambiance. Nogmaals bleek dat dit een ideale formule is om ook onze kids en hun mama’s/papa’s bij de club te betrekken. Na 7 spannende, grappige, bijwijlen zelfs hilarische en vooral heel erg luidruchtige rondes kregen we volgende stand:

 

Groep A:


1. Robbert, Louis (klein) en Lore 4/6


4. Bart 3/6


5. Tibo, Gunter en Rudi 2/6


(het vader-zoon-duel Bart-Tibo werd gewonnen door de papa)

Groep B:


1. Oscar, Louis (groot) 5/6


3. Katrien 4/6 (stond aan de leiding met 4/4)


4. Dieuwke 3/6


5. Johan 2/6


6. Jessie, Kim 1/6

Groep C:


1. Julian 5/6


2. Adriaan 4/6


3. Pieter, Peije 3/6


5. Pierre, Kato, Eddy 2/6


(het vader-dochter-duel Peije-Kato werd ook hier… gewonnen door de papa)

Robbert, Lore, Oscar, Julian en grote én kleine Louis mochten dus de finale spelen.


Opvallend: 3 van de finalisten behoren tot onze jeugdledengilde. Daarmee scoorden ze beter dan onze volwassen leden.

Hoe gingen we die finale spelen? De deelnemers moesten met een pionnetje op a1 vertrekken en naargelang het aantal ogen dat ze gooiden mochten ze een aantal velden vooruit gaan. Bedoeling was dat het pionnetje heel het bord rondging over de a-lijn, de 8ste rij, de h-lijn en dan via de onderste rij terug naar a1. Wie het eerst terug exact op veld a1 uitkwam won het tornooi.

Lore kwam het eerst in de buurt van veld a1, maar het lukte haar maar niet om er exact op te komen. Steeds weer moest ze 2-3-4… veldjes terug achteruit. Grote Louis had haar ondertussen bijgebeend en had iets meer geluk. Hij parkeerde zijn pionnetje vrijwel meteen exact op a1. Daarmee kroonde een glunderende Louis zich - tot z’n eigen verbazing - tot ChessLooksdobbelsteenschaakkampioen 2019. Al voegde hij er meteen aan toe - typisch Louis - dat hij liever gezien had dat ‘één van die klein mannen’ gewonnen had.

Een beker hadden we jammer genoeg niet. Bij de sleutelmaker-slash-trofeeënwinkel waren we immers buitengezet toen we vroegen om ‘CHESSLOOKSDOBBELSTEENSCHAAKKAMPIOEN 2019’ te laten graveren. De in een stofjas gehulde en zeer ernstig uitziende gerant van middelbare leeftijd had ons vanachter z'n toog eerst enkele seconden zwijgend, met opgetrokken wenkbrauwen, over z'n ronde leesbrilletje heen streng-bozig aangekeken. Het hoofd nog steeds voorover gebogen, enkel de ogen strak uitgerokken naar ons. Dan zei hij, vervuld van ingehouden verontwaardiging, ’Flauwe grappenmakers. Bekers van 60cm breed verkopen we hier niet!’, kwam vervolgens kordaat vanachter z'n toog, nam ons aan de arm en begeleidde ons met zachte dwang naar de deur.


Vandaar: geen beker ;-)


(en als jullie dat niet geloven...)

Anyway, met deze toernooiwinst volgt grote Louis grote Willy op, een niet geringe eer. Proficiat Louis!

Toen het applaus uitgestorven was werd er eerst nog samen opgeruimd om dan beneden af te sluiten met één van de voortreffelijke huisbieren die Het Looks rijk is. Voorwaar, alweer een geslaagde avond…

Verdorie, nu is het toch nog een lang verslag geworden :-)

Patrick Verrijsen (voor meer foto's zie onze facebook pagina).