ChessLooks Open

Twee partijen in derde afdeling CK afgelopen vrijdag. Yarrid won - nadat hij vorige week ook al een mooie remise tegen Pieter haalde - verrassend van Jessie. Karolien haalde met zwart het punt binnen tegen nieuwkomer Marc. Een penning van toren en koning werd hem fataal. Hij spartelde nog zo hard als hij kon maar Karolien haalde netjes de vis op het droge.

Ook in het aanwezigheidstornooi twee partijen. Tof speelde met de zwarte stukken een prachtige partij tegen Rudi. Een veelbelovend loperoffer op h7 - voor een mensenbrein enkel exact uit te rekenen als je FM, IM, GM of iets van die strekking voor je naam mag schrijven - werd mooi afgerond. Rudi probeerde nog, maar een bijkomend stukoffer verhoogde enkel nog de druk. Een mooie winstpartij van Tof. De langste partij van de avond was die van Pierre en Eddy. Pierre verloor een stuk, zette zich dan even schrap en won het stuk terug. Hij bleef een pionnetje achter maar op het bord resteerde een eindspel met ongelijke lopers. Eddy probeerde nog een hele tijd maar een puntendeling was onvermijdelijk. Een mooie vechtremise van beide spelers.

Een fijne vaststelling was ook dat zelfs als er 3-4 ‘regulars’ afwezig zijn er toch nog een dozijn leden op de clubavond te tellen valt. Langzaamaan groeien we