Schaakseizoen 2020-2021

Licht aan het einde van de schaaktunnel. Na 6 vrijwel schaakloze maanden heeft het bestuur goed nieuws voor jullie. Vanaf vrijdag 2 oktober komen we terug samen op onze schaakzolder in Het Looks. Erik heeft dit, dankzij zijn goede contacten met Anja, kunnen bewerkstelligen.

Covid-19 zorgt er wel voor dat onze schaakavonden iets anders zullen verlopen dan we gewoon zijn. Het bestuur is bezig met protocollen op te stellen. Regels die streng genoeg zijn om veilig samen te komen, en los genoeg om het spelplezier niet te bederven. Vrijdag 25 september gaan we met een beperkte groep een testavond houden om te zien waar we nog moeten bijsturen. Eén van de dingen die al zeker anders zal zijn is dat we niet langer door het café naar binnen zullen gaan. We krijgen onze eigen ingang, via de trap aan de buitenkant. Uitgebreide uitleg over de exacte regels krijgen jullie na die testavond op 25 september.

Ook onze jeugdlessen zullen hervat worden. Vanaf zondag 4 oktober komen onze kids terug samen op zondagvoormiddag van 10u45 tot 12u15. De andere Lierse schaakclub, SK Zimmertoren, is (voorlopig?) gestopt met jeugdwerking en er zijn al enkele jeugdleden overgekomen. We verwachten nog een aantal bijkomende jeugdleden te mogen verwelkomen. Liefst in de eerste weken zodat we zo snel mogelijk in ons gewone patroon van lesgeven zitten. Iedereen is alleszins van harte welkom om vrijblijvend enkele proeflessen bij te wonen. Graag dan even contact opnemen, liefst per mail (Patrick Verrijssen, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). Nog even samenvatten: de volwassenen zijn vanaf vrijdag 2 oktober 20u terug welkom, de jeugd vanaf zondag 4 oktober 10u45. In de week ervoor krijgen jullie meer details over de te volgen regels, en Erik zal nog een mail versturen met alle info over het clubkampioenschap 2020-2021 dat in de steigers staat.

Het popelen kan beginnen :-)