Zilveren Toren 2019-2020

Het is niet helemaal zoals we het gewild hadden, maar temidden van deze Corona-tijden mag ChessLooks Lier toch een promotie vieren. Het ligabestuur heeft immers beslist om de Zilveren Toren-competitie niet meer te hervatten. De stand na de 7de ronde is meteen de eindstand. Hierdoor promoveert CLL1. In de eindstand staan we een bordpunt achter kampioen Oude God 1 (proficiat aan onze buren), maar toch fijntjes opmerken dat we een wedstrijdpunt meer hadden ;-)

Er waren enkele exceptionele uitslagen - zeker de stuntzege tegen Moretus Hoboken 1 was totaal onverwacht - waardoor deze promotie zeker niet onverdiend te noemen is.

Na 4 opeenvolgende promoties betekent dit ook dat we in één ruk van (toen nog) 5de afdeling naar 1ste afdeling stijgen. Ik denk dat er niet zo veel clubs zijn die ons dit exploot voorgedaan hebben. We zijn er dan ook wel een beetje trots op :-)

Ook nog vermelden dat CLL2 nipt de promotie mist: zij eindigen op een mooie derde plaats in 3de afdeling. CLL3, onze ‘oefenploeg’, eindigt op de 6de plaats in 4de afdeling.

Kampioen in hoogste afdeling is Beveren 1. Ook voor hen een dikke proficiat.