Beste wensen voor 2021

Hallo allemaal,

Wat ditjes en datjes…

Allereerst, in naam van het bestuur wens ik jullie allemaal een véél beter 2021 toe, met een goeie gezondheid voor iedereen, en hopelijk meer live schaak- en toogplezier… Normaliter zou er deze week onze receptie en het vierde dobbelsteenschaakclubkampioenschap gehouden worden. Vorig jaar was Gunter de winnaar, na een spannende finale tegen Adriaan, de papa van Lore en Elien. Zie de sfeerbeelden van vorig jaar. Dit jaar door de alombekende omstandigheden jammer genoeg geen dobbelsteenschaaktornooi, dus we zullen in 2022 dobbel zo hard moeten vieren.

Erik mocht vorige week ook onze Zilveren Toren-prijzen in ontvangst nemen, zie foto. Zoals al eerder geschreven: ChessLooks 1 promoveert en mag volgende seizoen voor het eerst in hoogste afdeling aantreden. Wanneer dat volgende ZT-seizoen er zal komen is nog helemaal niet duidelijk…

Voor de Interclub zijn wel al 2 data bekend. Eerst moeten - na een heuse welles/nietes soap - de twee resterende rondes van het seizoen 2019-2020 alsnog afgewerkt worden. Dit zal normaliter gebeuren op 5 en 12 september. Ook de speeldata voor het seizoen 2021-2022 zijn bekend. Je kan ze hier bekijken.

Omdat het nog wel een tijd gaat duren vooraleer we elkaar terug live zullen terugzien gaat het bestuur in de komende weken toch eens bekijken wat er online mogelijk is. Je leest er in de komende weken meer over. Hou alleszins je mailbox in de gaten!

Nog een (late) tip: je kan het november-nummer van Chess Life gratis downloaden op deze link, inclusief een zeer uitgebreid artikel over de nu al legendarische Netflix-reeks The Queen’s Gambit. Beeld je in wat een boost het schaakleven gehad zou hebben als nu de schaakclubs niet gesloten zouden zijn…

Omdat het niet één en al schaken moet zijn: nog een tip ivm een écht paard. Tom, zoon van onze penningmeester Rudi, heeft recent een pony aangekocht die ze in hun trainingsstal gebruiken voor het geven van ponylessen. Zowel voor beginners als gevorderden. Het zijn privélessen en je krijgt individuele begeleiding. Voor meer info kan je op hun website gaan kijken. Misschien is dit wel eens leuk om coronaveilig 'uit jullie kot' te komen.

Zo, dat was het voorlopig, hopelijk tot snel!

Patrick Verrijssen.