Villa Tulsi 9 mei

Vorige zondag 9 mei kwamen we voor het eerst in vele maanden nog eens samen. Vanaf 8 mei was het immers terug toegestaan om in openlucht met 25 mensen samen te komen. Vorige zomer mochten we hiervoor de kloostertuin gebruiken, maar vermits daar werken uitgevoerd gaan worden zal dat dit jaar niet kunnen. Gelukkig kregen we steun uit onverwachte hoek. Wendy en Gunter van huiskamerrestaurant Villa Tulsi (www.villatulsi.be) waren dadelijk bereid om hun grote tuin ter beschikking te stellen. Waarvoor uiteraard een hele dikke merci namens ChessLooks Lier.

Dus kwamen afgelopen zondag een tiental schakers bijeen in Kessel, in de prachtige tuin van Villa Tulsi. Het was fijn om nog eens een aantal mensen live te zien en echt te kunnen praten met elkaar. Dat is toch heel anders dan wat anoniem achter een scherm met toetsenbord en muis een partij te spelen.

Het zonnetje was zelfs van de partij, het kon niet beter. En tussen de partijen door kon er even gevoetbald worden. Echt of met tafelvoetballertjes :-) Het deed deugd om nog eens echte schaakstukken te hanteren en ondertussen de nodige steken uit te delen (en uiteraard ook te krijgen) aan de schaakmakkers. Voorlopig spelen we nog op twee borden, maar ook hier zal hopelijk snel verandering in komen.

Zelf was ik toevallig jarig. Op mijn vraag of Wendy enkele vegan chocoladetaarten wilde maken, geheel in de stijl van Villa Tulsi, kwam er meteen een enthousiast ‘ja!’. Waarvoor nogmaals dank (en ook voor de mooie fles bubbels die ik ter plaatse mocht ontvangen!). Wendy, de taarten waren superlekker!

Het is de bedoeling dat we vanaf nu een aantal zondagen op rij gaan samenkomen in de tuin van Villa Tulsi, telkens van 14 tot 17 uur. Nu zondag 16 mei moeten we jammer genoeg echter al skippen. De weersvoorspelling voor die dag ziet er slecht uit, met plaatselijk hevige buien en onweer. Er zijn wel enkele afdaken voorzien ingeval er een buitje is, maar trop is trop, en teveel is teveel. Daarom schuiven we ineens door naar zondag 23 mei. Alle leden van ChessLooks zullen in de week ervoor nog een mail hierover krijgen.