Jeugdtornooi Beveren 19 mei 2019

Omdat het eerste jeugdtornooi in Lier zo meegevallen was stond er afgelopen weekend al meteen een tweede tornooi op het programma. Zondagnamiddag trokken we dus met 9 leerlingen en een handvol mama’s en papa’s naar Beveren.

De eerste ronde bleven we nog puntenloos, maar vanaf dan merkte je dat onze kids toch al dingen opgestoken hadden van die eerste deelname enkele weken geleden. Vanaf de tweede ronde kwam de machine op gang en werden er veel vlotter punten gescoord als in Lier. Topscorer werd wéér Louis, ditmaal met 4/7. Elias haalde bij z’n eerste deelname al meteen 3,5/7. Alle andere leerlingen haalden 2/7 of 3/7, zeker een stijging in vergelijking met het jeugdtornooi in Lier (Louis werd toen topscorer met 3/7). Erik en ik zijn dus weer bijzonder fier op onze leerlingen!

Zijn die punten belangrijk? Nee, hun snelle vooruitgang, het plezier, maar vooral de intensiteit waarmee de kinderen zo’n tornooi beleven is prachtig om te zien. Vonden onze kids het zelf een fijne dag? Ik denk het wel, getuige Dieuwkes vraag onmiddellijk na afloop van de laatste ronde: ‘wanneer is het volgende tornooi?!’ :-)

Onze complimenten voor de organisatoren. Een mooie zaal, aparte reeksen voor elke stap, vriendelijke en behulpzame organisatoren, een leuke prijs voor elk kind. Een goed tornooi waar we nog wel zullen terugkomen vermoed ik.

Ook weer een compliment voor de mama van Louis. Ze was er ditmaal zelf niet bij, maar ze had wel een koelzak vol met lekkere puddinkjes met verse vruchten en speculoos-stukjes meegegeven. Onze kinderen lustten er uiteraard pap van :-)

Ook dank voor de mama’s en papa’s die aanwezig waren en mee chauffeur speelden. Voor de kinderen is het superleuk dat ze er bij zijn.

Na het tornooi werden er nog enkele gekke foto’s getrokken en dan zat de zondagnamiddag er alweer op. Nu is het uitkijken op de kalender naar het volgende jeugdtornooi :-)

PS. ook vermelden dat ons clublid Julian met zijn (school-)schaakleerlingen een schitterend resultaat met heel wat podiumplaatsen haalde, proficiat!

Patrick Verrijsen.