Eerste onlineschaaktornooi voor onze jeugdleden

Vandaag speelden we ons eerste online tornooi voor de eigen jeugdleden. Met 10 deelnemers, waaronder één schaak(leer-)meester, mogen we van een (zeer) bescheiden succesje spreken.

Voor de winst was het een nek-aan-nek-race tussen Louis en Jef. De allerlaatste partij ging tussen deze heren, maar jammer genoeg viel ze niet meer binnen de tijdslimiet en telde de uitslag dus niet meer mee. Zo eindigden Louis en Jef beiden met 22 punten, maar omdat Jef een iets hoger winstpercentage had gaat de gouden beker naar hem. Dikke proficiat! Maar natuurlijk ook een dikke pluim voor Louis. Maarten eindigde op een banddikte van Jef en Louis.

Pechvogel van het tornooi was Tibo. Door één of andere bug in het systeem gaf hij zijn partijen steeds automatisch op, gedurende heel het tornooi. Heel vervelend, maar gelukkig verloor Tibo er zijn goede stemming niet door. Volgende week beter man.

Voor de mama’s die ik aan de lijn had: sorry als ik wat warrig overkwam, maar tegelijk telefoneren, online problemen oplossen via de chat én tegelijkertijd een partij spelen was teveel. Multi-tasken: het zal nooit mijn ding zijn (of dat van eender welke man ;-)

Volgende week zondag proberen we het opnieuw, hopelijk met iets meer deelnemers. Een mail volgt in de loop van de week. Doe je mee?!

Patrick Verrijssen.