Tornooi jeugd 2018

Het seizoen zit er alweer bijna op. Om onze allereerste reeks jeugdlessen af te sluiten organiseerden we een klein tornooitje voor onze jongste leden, met aansluitend een kleine prijs- en diploma-uitreiking. Elias kon er jammer genoeg niet bij zijn maar voor de rest waren we compleet.

Voor de meeste leerlingen was het een eerste echte test met de klokken. En dat viel wonderwel mee. Grappig was wel hoe zeer de kinderen op ‘pakken’ gefixeerd zijn. Mat in één of twee werd à volonté genegeerd om toch maar dat pionnetje nog te kunnen nemen :-) Zo maakten we ook herhaaldelijk mee dat de zwarte (witte) koning pat gezet werd op een bord vol witte (zwarte) stukken.

Opvallend was ook de ernst van de kinderen waarmee ze het tornooi speelden. Eerlijk gezegd had ik gedacht dat ze na een paar rondes tussen de tafels zouden zitten rondhollen en dat we ze kalm zouden moeten houden, maar dat was absoluut niet nodig. De stilte en inzet vielen zelfs bij de ouders op, want we hebben er verschillende opmerkingen over gehad. Ook kwamen de kinderen na hun partij vaak het speelrooster en de tussenstand raadplegen. Zelfs na ruim twee uur, want het duurde allemaal iets langer als voorzien. Onze leerlingen namen hun eerste tornooi echt wel héél ernstig :-)

Leerzaam was het ook, niet alleen voor de kinderen. De lesgevers konden nu goed vaststellen welke leerstof goed begrepen werd en wat duidelijk nog bijgeschaafd moet worden.

Het tornooi was ook spannend tot de àllerlaatste partij. De eerste en tweede in de tussenstand, Louise en Tibo, moesten in de slotronde in een onderlinge partij uitmaken wie zich tot winnaar zou kronen. Op een haarbreedte daarachter streden Lore en Kato ook nog voor de podiumplaatsen.

Louise die het hele tornooi aan de leiding had gestaan en tot dan toe zonder nederlaag was gebleven, moest zich in de allerlaatste ronde toch nog gewonnen geven tegen Tibo. Kato won ook haar partij en zo kregen we een paar ex aequo’s aan de top: Tibo en Kato kroonden zich tot winnaars, Louise en Lore eindigden op een mooie derde plaats. Proficiat allen!

Dit is de volledige eindstand:

1. Kato en Tibo, 5/7

3. Louise en Lore, 4,5/7

5. Dieuwke, 3,5/7

6. Senne en Sepp, 2/7

8. Niels, 1,5/7

Na een klein woordje van de jeugdleiders kregen alle kinderen hun diploma, een ‘winnaars’-medaille en een (snoep :-) )pizza overhandigd.

Om te besluiten dit: we zijn trots op onze kleine groep, op wat onze meisjes en jongens dit jaar gepresteerd hebben. Op hun enthousiasme, inzet en (zeer duidelijk :-) ) liefde voor het spelletje. Bovendien is het nog een toffe bende ook, die goed aan elkaar hangt. Wat kan je als jeugdleider nog meer wensen? We hopen ze volgend seizoen allemaal terug te zien. Al denk ik niet dat dat een probleem zal zijn :-)