Stapjestornooi Oude God

Voor meer foto's zie onze facebook pagina ChessLooks Lier.

Afgelopen zondag trok een bont ChessLooks-gezelschap naar het Stapjestornooi van Oude God: 6 van onze leerlingen, 3 enthousiaste mama’s, 1 niet minder enthousiaste papa en 1 begeleider (bibi). Daar troffen we een goed georganiseerde chaos aan. Niet minder dan 98 kids - en uiteraard een evenredig aantal mama’s, papa’s en begeleiders - die in 4 Stappengroepen het beste van zichzelf gaven.

Onze leerlingen deden het stuk voor stuk goed.

Torre moet met z’n 5 jaar één van de jongste deelnemers van Stap 1 geweest zijn. Toch wist hij netjes 3,5/7 te scoren. In ronde 5 zat hij zelfs even op het eerste bord. Opvallend ook: in één van z'n partijen wist hij een eindspel met een kwaliteit minder, K+T+p tegen K+L+p, gewoon remise te houden. Voor Stap 1 is het bereiken van zo’n eindspel al redelijk uitzonderlijk, laat staan dat je het dan ook nog correct afwerkt 🙂 Alleszins: een talentje, die Torre.

Bruun, de oudere broer van Torre, deed het ook heel goed. Hij heeft nog maar één - of waren het er toch twee? - schaakles(sen) gevolgd en speelde hier zijn allereerste tornooipartijen, maar toch haalde hij de mooie score van 3/7. Knap!

Sam haalde het beste resultaat. In de drukst bevolkte Stap 2-reeks - 38 spelertjes in totaal - wist hij met 6/7 een prachtige tweede plaats te scoren. Een smile van het ene tot het andere oor en veel felicitaties waren zijn deel. Dikke proficiat Sam!

Senne had het in het begin wat moeilijk. Met een score van 1 op 5 leek hij even de moed te verliezen. Hij toonde echter karakter, bleef vechten, en scoorde nog 1,5/2 in die laatste rondes. Een zeer aanvaardbare 2,5/7 was daarmee zijn eindresultaat. Top dat je bleef doorgaan Senne!

Maarten scoorde mooi 4/7 in de open reeks (Stap 4 en hoger). Het is duidelijk dat je hem - ook als volwassen speler - niet meer mag onderschatten. Ook zeker het vermelden waard: de mooiste zet van het tornooi kwam op zijn naam. Een loperoffer op f7 waardoor de zwarte koning de dekking van zijn dame moest opgeven en Maarten dus de zwarte dame won. Knap gezien.

Daan speelde eveneens mee in de open reeks en haalde daar 2,5/7. Als zowat de jongste van de bende is dat zeker een goed resultaat. Dat had overigens gerust ook een puntje meer kunnen zijn want Daan liet zich op een zeer geslepen manier in de luren leggen door Maarten. Dat gaat geen tweede keer meer pakken 🙂

Na de prijsuitreiking werden er nog wat groepsfotootjes genomen en dan mochten we allemaal met een medaille, een naturaprijs (iedereen kreeg een mooie strip) en een zeer tevreden gevoel huiswaarts keren.

Uitslagen en standen kan je hier terugvinden. 

Dank ook aan het team van Oude God voor de organisatie, de goede adviezen en de warme ontvangst. Afspraak bij ons op 23 oktober voor ons eigen stapjestornooi!

Patrick Verrijssen.