Opstart jeugdlessen 2020-2021

Eerst les jeugd 2020 2021
 
Nog een verandering: omdat we in drie groepen gaan lesgeven is het niet meer mogelijk om op onze vertrouwde Clementine-zolder in Het Looks te blijven. Twee groepen ging nog net, drie groepen in één lokaal is teveel van het goede. Piet zorgde er gelukkig voor dat we 3 klaslokalen van het SGC, het ‘groot college’, mogen gebruiken. Bedankt daarvoor Piet!
Rond 10u30 stroomden de leerlingen binnen. Om iedereen te laten kennismaken speelden we eerst een paar wedstrijdjes hoofd-hand-schaak. Doordat er zo’n grote krachtsverschillen in de groepen zaten (zowel Stap 1- als Stap 4-leerlingen) was dat niet echt een doorslaand succes. Het was stiller in de zaal dan we gewoon zijn 🙂
Tijdens een korte pauze werden de leerlingen in één van de drie groepen ingedeeld en kregen ze een zakje chips en flesje water toegestopt. Kwestie van de innerlijke mens niet te vergeten 🙂 Piet nam vervolgens de leerlingen van Stap 1 mee naar z’n lokaal, Erik Stap 2 en Stap 2+ (de grootste groep, o.a. al onze ‘oude’ leerlingen), en Patrick de jongens van Stap 3 en 4. Voorlopig zal dat de indeling zijn, totdat we een vierde lesgever vinden en dan zullen we misschien nog wat gaan schuiven: twee leerkrachten voor de grootste groep misschien? We zien nog wel.
Hoe het er in de andere klassen aan toe ging weet ik niet, maar ik speelde alleszins een zeer interessante simultaan tegen Daan, Jef, Jasper, Léonard en Maarten. Een ideale manier om hun niveau in te schatten. Ik was aangenaam verrast. Laat het me zo zeggen: ik denk dat er ergere dingen zijn dan een jaar aan deze groep te mogen lesgeven 😉 Al moet ik eerlijk zeggen dat het wat vreemd aanvoelde om les te geven aan andere leerlingen dan de vaste groep kids die ik al 3 jaar onder m'n hoede heb: Tibo, Sepp, Lore,... & co.
Omstreeks 12u30 kwamen de ouders hun kids afhalen en kregen ze nog een korte uitleg over de jeugdwerking. De laatste gegevens werden genoteerd, en de eerste les zat er alweer op. Volgende week beginnen we echt met de lessen.
Nog even melden voor de geïnteresseerden: andere leerlingen zijn ook nog steeds welkom natuurlijk. Wel liefst zo snel mogelijk aanmelden zodat we zo snel mogelijk met vaste groepen kunnen lesgeven, dat komt iedereen ten goede.