Info avond nieuw schaakseizoen 2021-2022

Vrijdag 10 september was er info avond voor het nieuwe schaaseizoen. Het was zeer aangenaam om vast te stellen dat er niet minder dan 21 aanwezigen kwamen opdagen, vrijwel alle volwassen leden dus.

Voorzitter Pierre opende de vergadering, waarna Rudi een financiƫle stand van zaken gaf. Erik en Patrick gaven toelichting bij de activiteiten van het komende seizoen: interclub, clubkampioenschap, Zilveren Toren, het neventornooi, de interland tegen De Lier (NL), de jeugdwerking, etc. Ook werd een korte uitleg gegeven over het ledenverlies door Corona (viel uiteindelijk erg mee) en het nieuwe afrekensysteem (drankkaarten zodat we veel minder met cash moeten werken). En uiteraard was er ook een natje en een droogje voorzien.

Na afloop van de vergadering werd er een tornooi gespeeld. Blitz: 5 minuten + 3 seconden increment. Twaalf aanwezigen namen deel, de anderen besloten een rustiger tempo te spelen. Sander was zo vriendelijk om zijn plaats aan Willy af te staan zodat hij zijn neefje Louis beter kon begeleiden. Willy dankte door soeverein het tornooi te winnen met 10/11. Enkel in de allerlaatste seconden van het tornooi liet hij zich nog beschwindelen door Robbert. Hierdoor eindigde Robbert samen met Gunter op een gedeelde tweede plaats, met de zeker ook niet onaardige score van 9,5/11. Ook de vierde plaats werd gedeeld door een duo: Luc en Maxim. Verderop vinden we nog Erik en Emmanuel (6/11), Joppe (4/11), Piet en Orfeo (3/11) en Wim (1/11). Volledig nieuw was Louis. Voor hem was het de eerste kennismaking met een schaakclub. Hij eindigde laatst met 0/11. Louis speelde zeker verdienstelijk, maar het verschil met ervaren clubschakers was gewoon te groot. Achteraf mocht iedereen nog een klein prijsje in ontvangst nemen.

Volgende week beginnen we er echt aan: dan staat de eerste ronde van het clubkampioenschap op het programma.