Op zaterdag 13 januari probeerden we iets nieuws uit: een winterBBQ. Gewoon een namiddag en avond gezellig samenzijn, wat babbelen bij de vuurkorf, en ons ondertussen tegoed doen aan haute dogs (Sander’s luxeversie van een hotdog), pittige goulashsoep, ijskoude jeneverkes, warme choco en gluhwein. Een koelkast voor de jeneverkes was zelfs niet nodig: bij een buitentemperatuur van 2°C bleven de flessen perfect op dronk.

Voor een eerste editie viel de interesse goed mee: bijna 40 enthousiastelingen trotseerden (even) de kou. ‘Even’, want wat waren ze moeilijk naar buiten te lokken, die kouwelingen 🙂 Zelfs een bij momenten iets te enthousiaste vuurkorf - onze binnenkoer was soms één rookgordijn - volstond aanvankelijk niet. Bart, ondergetekende en wat kids probeerden het goede voorbeeld te geven, en op den duur lukte het ons toch om het merendeel van de aanwezigen voor een aanzienlijk deel van de avond naar buiten te lokken. Maar, schakers blijven schakers. Geleidelijk aan verdwenen ze toch vrijwel allemaal naar het schaaklokaal om daar… inderdaad, te schaken. Onverbeterlijke addicts van Caïssa, zo kennen we ze.

Voor de kids was er na het eten nog een kleine traktatie: marshmallows. En zeg zelf, wat is er leuker dan een marshmallow op een stok prikken en dan boven de vuurkorf laten smelten? Het ideale dessert 🙂

Het was alleszins een fijne dag, zeker omdat de winterBBQ nog voorafgegaan werd door het tornooitje dat Emmanuel organiseerde. Een mooie combo. Iets dat zeker voor herhaling vatbaar is. Volgend jaar jij ook?