Sinds enkele maanden geeft Sander - als kersvers verantwoordelijke van onze gloednieuwe ChessLooks Academy - om de twee weken op woensdag zeer gesmaakte schaaklessen. Afgelopen woensdag mocht hij echter zelf in het publiek plaatsnemen want we hadden niemand minder dan IM Jan Rooze te gast. Na een korte introductie bracht Jan een uitgebreide schaakles met als thema ‘initiatief in het schaakspel’. Aan de hand van fragmenten uit z’n eigen partijen werd getoetst of en hoe hij zelf de regels toepast. Gedurende ruim twee uur kregen we van Jan uitleg en tips om de behandelde leerstof in onze eigen partijen toe te passen, uiteraard geregeld onderbroken door een interessante anecdote uit Jan's rijkgevulde carrière.

 

Na de schaakles mocht Jan nog een kleine attentie en een welverdiend applaus in ontvangst nemen van de bijna 20 aanwezigen.

 

De zeer leerrijke avond werd uiteraard in onze eigenste ChessLooks-bar afgesloten, met of zonder blond & geestrijk vocht 🙂 Een avond die zeker voor herhaling vatbaar is.