Afgelopen woensdag mochten we in het kader van de ChessLooks Academy (i.s.m. Liga Antwerpen) Gert Devreese verwelkomen. Gert is eindredacteur bij De Standaard en schaakjournalist. Hij heeft onlangs bij uitgeverij Thinkers Publishing een Engelstalig boek uitgebracht met interviews met topschakers van de laatste twee decennia: My Most Memorable Interviews. Daarbij zijn onder meer grote namen als Kortchnoi, Kasparov, Carlsen, Caruana, Nakamura, Kramnik, Anand, Judit Polgar...

De opkomst was behoorlijk, maar het kan natuurlijk altijd beter ;-) In een ruim twee uur durende uiteenzetting stelde Gert zijn geesteskind voor. Hij vertelde daarbij sappige anekdotes en verhalen uit de interviews in zijn boek. Het publiek luisterde geboeid naar de grote en kleine kantjes van de ons welbekende topschakers. Achteraf was er de mogelijkheid om vragen te stellen en om het boek te kopen en te laten signeren.

De zeer interessante avond werd aan de toog afgesloten met nog meer anekdotes en straffe verhalen :-)

Voor de clubs die geïnteresseerd zijn in deze schaaklezing, je kan Gert contacteren op dit mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een link naar en podcast over zijn boek vind je hier: https://thinkerspublishing.com/product/my-most-memorable-interviews-35-conversations-with-chess-stars/ https://www.standaard.be/cnt/dmf20221208_94895663 Goeiedag,

Ik ben Gert Devreese, eindredacteur bij de krant De Standaard en schaakjournalist. Ik heb onlangs bij uitgeverij Thinkers Publishing een Engelstalig boek uitgebracht met interviews met topschakers van de laatste twee decennia: My Most Memorable Interviews-35 Conversations with Chess Stars. Daarbij zijn onder meer grote namen als Kortchnoi, Kasparov, Kramnik, Topalov, Anand, Judit Polgar en verder kleppers als Carlsen, Caruana, Nakamura, Aronian en Giri. Ik heb al enkele boekpresentaties gegeven voor Belgische schaakclubs, en één in het Max Euwe Centrum in Amsterdam. Daarbij vertel ik sappige anekdotes en verhalen uit de interviews in mijn boek. Bij De Standaard heb ik daarover ook een podcast gemaakt, die een mooi beeld geeft van wat u van een presentatie mag verwachten. Heeft u ook interesse in zo’n pittige schaaklezing? Dan kan u me contacteren op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0497/812.641 Ik geef hierbij ook de links naar mijn boek en podcast (ook te beluisteren op Spotify) https://thinkerspublishing.com/product/my-most-memorable-interviews-35-conversations-with-chess-stars/ https://www.standaard.be/cnt/dmf20221208_94895663 (Beetje saai en vaak ruzie: is schaken aan de top nog leuk?)

Met vriendelijke groet,

Gert Devreese