Net vóór onze nieuwjaar barbecue organiseerden we een jeugdtoernooitje, als generale repetitie voor het stapjestoernooi in Mechelen een dag later. We gebruikten dan ook hetzelfde tempo, 10 minuten per persoon per partij.

Bijzonder aan dit toernooitje was dat naast de jeugdleden zelf ook hun ouders en andere familieleden konden deelnemen. De angst op een vernedering bij hen zat er blijkbaar diep in, want er waren slechts 5 ouders en 1 grootouders die de strijd aandurfden (waarvan er 3 intussen zelf al clublid zijn).

We splitsten iedereen in 2 reeksen: 

Reeks 1 bestond uit Stap 1+2 en 1 ouder, Reeks 2 uit Stap 3+4+ de overrige ouders. We speelden 5 ronden in totaal. In Reeks 1 ging, enigszins verrassend, Stap 1'er Eldar met de 1ste plaats lopen. Hij haalde een perfecte 5/5 en versloeg zelfs met sprekend gemak Stap 2'ers Lou en Johan. Lou werd zelf 2de. De 3de plaats ging ook naar een zeer sterk spelende Stap 1'er, Juliet, die Johan nipt wist af te houden.

In Reeks 2 speelde Peter, papa van Tobias en 2100 ELO, een perfect toernooi. Zelfs de nulscore die hem als handicap in de eerste ronde werd gegeven kon hem niet van de overwinning houden. De strijd om de 2de plaats was wél spannend, met maar liefst 5 spelers met 3/5. Ondergetekende haalde het nipt op basis van de scheidingspunten, met de zeer sterk spelende Stap 3'er Isar op de 3de plaats. 

Emmanuel Wildiers

Jeugdleider ChessLooks Lier