Het bestuur

Sinds 5 september 2016 is Lier een vereniging rijker: ChessLooks Lier.

Deze schaakclub heeft de ambitie om zowel jong als oud aan het schaken te krijgen in Lier en omgeving.

Indien u lid wenst te worden of bijkomende info wenst, neem dan gerust contact met één van de bestuursleden.

Het bestuur van ChessLooks bestaat uit volgende personen:

  • Pierre Guldentops: voorzitter
  • Patrick Verrijssen: secretaris & public relations
  • Erik Laporte: tornooileider, verantwoordelijke IC en ZT
  • Emmanuel Wildiers: verantwoordelijke jeugdwerking en subsidies
  • Rudi Demeersseman: penningmeester en webmaster

Gelieve voor specifieke vragen mbt onze jeugdwerking of jeugdschaaklessen een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bankgegevens:

  • Rekeningnummer: BE29 0017 9569 9564
  • BIC: GEBABEBB

Club lokaal

Onze clublokaal bevindt zich aan de Antwerpsesteenweg 97 te Lier (grijs-groene poort, vlak tegenover de Heilig Hart-kerk).

Fietsen kunnen binnen de poort geparkeerd worden.

Gunter

1. Hoe ben je bij schaken terechtgekomen?

2. Ambitie?

3. Favoriete speler?

4. Job (studie)?

5. Favoriet gerecht?

6. Andere hobby’s?

7. Hekel aan?

8. Ochtend- of avond/nachtmens?

9. Favoriete quote?

10. Favoriete nummer?

Erik

 

1. Hoe tot schaken gekomen?

Ik deed in mijn jeugd redelijk intensief aan atletiek, zowel veldlopen als pistewedstrijden. Maar daardoor had ik ook regelmatig met blessures af te rekenen. Net in die periode, toen ik 22-23 jaar was, verhuisde ik naar Noorderwijk en ik ben daar in de plaatselijke schaakclub eens een kijkje gaan nemen. Toen heb ik een tweetal jaren geschaakt. Pas op mijn 40ste, nadat ik definitief met andere sporten gestopt was, ben ik op iets intensievere basis met schaken begonnen. Eerst bij Noorderwijk, later bij Zimmertoren Lier en sinds 2016 bij ChessLooks Lier. Een club die mee onder mijn impuls is opgestart en waar we met een paar mensen (vrienden) een geweldig parcours aan het afleggen zijn. Het enthousiasme spat er werkelijk af. Een super toffe sfeer, tal van initiatieven, iedereen die voor elkaar door het vuur gaat. Ik heb er een ongelooflijk goed gevoel bij. Ik heb al veel gedaan en georganiseerd in mijn leven, maar dit is toch echt wel het leukste project van allemaal.

2. Ambitie

De ambitie van een sportman moet altijd zijn om steeds beter proberen te doen. Ik ben zelf ook iemand die zich altijd voor de volle 100% geeft en er alles zal aan trachten te doen om tot de beste resultaten te komen. Aan inzet ontbreekt het dus zeker niet, maar talent is een ander ding. Je kan zoveel trainen en oefenen als je wil, zonder het broodnodige natuurlijke talent zal je altijd maar een ‘amateurke’ blijven, waar op zich niks mis mee is. Vergelijk het met Messi, die heeft ook maar twee voeten, maar die kan daar andere dingen mee als een doorsnee voetballer. Talent zit in je genen en dat heb je of heb je niet. Ondertussen heb ik mijn ambities al lang teruggeschroefd. Het belangrijkste is dat ik aan mijn schaakpartijen voldoening en plezier beleef. En ook af en toe eens gefrustreerd achter blijf. But that’s life!

3. Favoriete speler

Ontegensprekelijk Michail Tal !!! Helemaal mijn stijl. Soms onbezonnen en niet helemaal correct, maar altijd naar combinaties zoekend, altijd met aanvallende impulsen. De tegenstander een beetje overdonderen, met open vizier de strijd aangaan, het spel openen, de confrontatie opzoeken, offeren om zelf het initiatief te behouden. Yeah, that’s my game! Alle respect voor positionele spelers, maar het is gewoon mijn ding niet. Liever strijdend ten onder, dan schuifelend een remise meepikken. Uiteraard doet dat geen goed aan mijn elo-ranking, maar dat neem ik er dan maar bij.

4. Job (studie)

Ik heb hogere studies gedaan, maar dat is niet zo belangrijk. Ben een beetje manusje-doet-alles. Ik organiseer graag, motiveer graag, werk graag. Laat het ons houden op een combinatie van people manager en projectleider.

5. Favoriet gerecht

Ik lust zowat alles. Ben behoorlijk Bourgondisch aangelegd op dat vlak, maar als ik moet kiezen, staat de Italiaanse keuken met stip op 1. Voor de volledigheid toch ook nog even vermelden dat ik een fervent liefhebber ben van nog onbekende zwaardere bieren. Een tripel gaat er bij mij altijd in.

6. Andere hobby’s

Vroeger alles wat met atletiek, en in uitbreiding alles wat met sport te maken had. Heb zelf diverse marathons gelopen over de ganse wereld. De laatste jaren echter hou ik me vooral bezig met kwissen spelen en zelf kwissen maken. Een heel tijdrovende bezigheid, maar het helpt om zo’n beetje op de hoogte te blijven van wat er zich allemaal in deze knotsgekke wereld afspeelt en het houdt tevens je geest en geheugen scherp. Een aanrader voor iedereen.

7. Hekel aan

Er zijn wel een paar dingen, maar ik probeer me er hoe langer hoe minder druk in te maken. Maar ik heb het niet zo begrepen op omhooggevallen mensen en blasé gedrag. Of mensen die over alles en nog wat een mening hebben, daarbij meestal niet gehinderd door enige kennis van zaken. Ik ben iemand die alles redelijk goed kan relativeren en heb het dus niet zo voor mensen die van elke mug een olifant maken, alles opblazen. Klaaggedrag is ook niet zo aan mij besteed. In plaats daarvan zou men eens dringend moeten gaan beseffen hoe goed wij het wel hebben. En een beetje respect en sympathie tonen, voor mensen die zich met hun ganse hart en belangeloos ergens voor inzetten, daar is ook niks mis mee lijkt mij.

8. Ochtend/avond/nacht mens?

Eigenlijk allemaal. Ben elke dag om 6 uur op, zelfs in het weekend. Ik kan gewoon niet in mijn bed blijven liggen. Maar ik kan er ook moeilijk in kruipen. Voor 24u zal ik niet snel in bed liggen. Ik ben altijd wel met iets bezig. Niks doen is niet zo mijn ding.

9. Favoriete quote

Ik kan er wel enkele bedenken die me op het lijf geschreven zijn, maar doe maar iets in de stijl van : ‘Leer van gisteren, droom van morgen maar leef vandaag’.

10. Favoriet nummer

Ik ben een ongelooflijke muziekliefhebber. Heb honderden en honderden cd’s, maar speel zelf geen instrument. Een favoriet nummer hangt af van mijn stemming. Er is ooit zoveel fantastische muziek gemaakt, teveel om op te noemen. Hitparademuziek zegt me echter niks. Geef mij maar iets in de trant van John Hiatt, Jackson Browne, Warren Zevon, Emmylou Harris, Van Morrisson, Johnny Cash, Eels, Jayhawks, Mary Black, Lucinda Williams, onze eigen Wim Mertens, Antony and the Johnsons … en nog tientallen anderen. Ik noem het graag de betere muziek op radio 1. Net zoals met muziek is het moeilijk te zeggen welk nu juist de beste film is. Liever heb ik het over films die een (diepe) indruk nalieten. Ik denk dan in de eerste plaats aan ‘One flew over the cuckoo’s nest’ van Milos Forman met een sublieme Jack Nicholson. Ook ‘Deliverance’ van John Boorman met de onvergetelijke ‘Dueling banjos’ was een fantastische film. Maar ook ‘El secreto de sus ojos’ van Campanella, of ‘Hable con Ella’ van Almodovar konden me zeer bekoren. Ook met graagte de ‘Bourne’ films gezien en in een verder verleden de avonturen van ‘Indiana Jones’. Ik ben ook zwaar fan van de meeste Scandinavische series, genre ‘The Bridge’ en ‘The Killing’. Ik lees liever stripverhalen dan dikke boeken. Vooral ‘De alchemist’ van Paulo Coelho en ‘Stoner’ van John Williams zijn me qua boeken bijgebleven.

Paul

1. Hoe ben je bij schaken terechtgekomen?

In 1992 was er in het casino van Oostende een internationaal toernooi. Daar heb ik Nigel Short in levende lijve gezien (was ooit tegenstander van Kasparov voor het wereldkampioenschap). Daar heb ik eigenlijk het schaakvirus opgelopen. Alhoewel ik nog altijd een slecht schaker ben.

2. Ambitie?

een zo hoog mogelijke ELO bereiken

3. Favoriete speler?

Paul Morphy

4. Job (studie)?

diploma Hoger Secundair Technisch, afdeling Electriciteit

5. Favoriet gerecht?

rijst met kip curry

6. Andere hobby’s?

gelicensieerd radiozendamateur (géén CB) met officiële roepnaam ON4ABT (toegekend door BIPT)

7. Hekel aan?

de verengelsing van onze taal: "flyers", CEO, "footballsteward", "Sorry we're closed", "Yes, we're open", "master" (universiteit), "Bachelor" (studie), cupcake, kids, enz.....

8. Ochtend- of avond/nachtmens?

Ochtend.

9. Favoriete quote?

"Der Teufel sitzt im Detail" (Goethe)

10. Favoriete nummer?

Alle nummers van Andre Brasseur. Favoriete film: "Stalingrad"(Joseph Vilsmaier) Favoriet boek: "De Crash van Wall Street"(Gordon Thomas-Max Morgan Witts)