Club Kampioenschap 2022-2023

De kop is er af. Vrijdag 9 september startte ons clubkampioenschap met de eerste 8 wedstrijden. De resterende partijen zullen op de reservedag gespeeld worden.

Emmanuel stond overheersend tegen Eddy. Toen hij ook nog een stuk van Eddy kon insluiten was het eigenlijk over en out. Eddy vocht nog terug, maar de achterstand was te groot. Winst voor Emmanuel.

Luc speelde een goeie partij tegen Orfeo. Hij won de kwaliteit en werkte daarna technisch netjes af.

Bart kreeg een zeer comfortabele stelling tegen Robbert. Al zag het er waarschijnlijk beter uit dan het werkelijk was. Robbert bleef echter stug verdedigen en wist de rollen zowaar nog om te keren. Na een lange partij haalde Robbert het punt binnen.

Joppe wist in een lange partij voorzitter Pierre te verschalken. Pierre wilde de h-pion als een stormram gebruiken om de witte koningstelling aan te vallen, maar Joppe wist dit om te keren en gebruikte die actie net om de h-pion eerst te winnen en vervolgens de zwarte stelling via de h-lijn binnen te vallen.

Willy kreeg de kans om zich te revancheren voor z’n nederlaag tegen Nick in het Zomertornooi, enkele weken geleden. Hij drukte de stukken van Nick naar inactieve velden, kreeg een sterk pionnencentrum dat stond te trappelen om aan de overkant te geraken, en hij liet ditmaal geen steek vallen. Nick zocht naar oplossingen, maar het mocht niet baten. Willy won verdiend de partij.

Gunter en Erik speelden een zeer gelijkopgaande partij. Gunter stond wat beter maar geraakte met zijn vrijpion in het centrum maar niet verder. Lang leek de partij in remise te eindigen, maar in het zeer verre eindspel liet Erik dan toch een steekje vallen. Gunter sloeg onverbiddelijk toe en mocht alsnog het volle punt noteren op z’n formulier.

Maarten speelde een zeer mature partij tegen Geert. Die stribbelde tegen maar moest uiteindelijk toch het punt aan zijn jonge tegenstander laten.

Daan kwam eerst een kwaliteit voor tegen Tof. Dan maakte hij echter een zware strategische fout: de koningsstelling werd geopend met g6 terwijl hij niet meer over de zwartveldige loper beschikte, en Tof wel. Tof greep de kans met beide handen en overspoelde de zwarte koningsstelling. Winst voor Tof en een belangrijke les voor Daan (als het een troost is Daan: ik heb die les op exact dezelfde manier geleerd 🙂 ). Wie zei het weer, Capablanca dacht ik, ‘van een nederlaag leer je 2x zoveel als van een winstpartij'?

Vorige week hadden Sven en Wim al hun partij op voorhand gespeeld. Wim zegevierde daarbij.

Volgende vrijdag worden de laatste partijen van ronde 1 gespeeld.