Interclub ronde 1

Zondag 25 september begon de nationale interclub 2022-2023 met een thuiswedstrijd.

CLL1 deed wat verwacht werd: winnen met zware cijfers. Onze tegenstanders waren de zeer sympathieke mensen van SC Richard RĂ©ti. Ze traden aan met een verzwakte ploeg, en het elo-verschil was dus overal vrij groot. Op drie borden was het dan ook vrij snel duidelijk dat we daar zouden scoren, al had Raf meer moeite dan hem lief was met zijn tegenstander, een 10-jarig talentje. Raf bleef gelukkig kalm en haalde het punt binnen. Enkel bij Patrick duurde het tot het verre eindspel voor het winnende eindspelplan op het bord kwam. Eindscore 4-0.

CLL2 wachtte de zwaarste opdracht: zij moesten spelen tegen Pelt 1. Met een ploeggemiddelde van 1642 tegen 1822 waren ze duidelijk de underdog. En toch was het een spannende wedstrijd die zelfs winnend afgesloten had kunnen worden. Luc moest de duimen leggen tegen een jeugdspeler. Joppe stond goed tot gewonnen maar ging jammer genoeg dan toch nog de mist in. Robbert geraakte ook niet verder dan remise tegen een sterke jongedame. Bart redde de eer. In een op-en-neergaande partij werden er herhaalde remisevoorstellen van beide kanten geweigerd. Uiteindelijk was het onze speler die met het punt ging lopen. Een nipte 1,5-2,5 nederlaag, maar zoals gezegd: er had misschien wel meer ingezeten.

CLL3 mocht al meteen een bijna-titelmatch spelen tegen onze goede vrienden uit Noorderwijk. Nick moest wat onverwacht de duimen leggen tegen de nooit te onderschatten Staf. Pierre, Erik en Orfeo zorgden echter gelukkig elk voor een punt. Een ruime 3-1 overwinning was het eindresultaat. Geen slecht begin van het seizoen