Vrijdag 23 december nam ChessLooks Lier met 2 ploegen deel aan het kersttornooi van Deurne. Na enkele Corona-jaren werd dat terug georganiseerd. Het aantal ploegen werd beperkt tot 15, maar omdat er een staking was van het openbaar vervoer (in combinatie met bijzonder guur weer) geraakten 3 ploegen niet ter plaatse. Daarom slechts 12 ploegen aan de start…

Het kersttornooi van Deurne heeft een speciale formule waardoor je steeds tegen een speler van ± dezelfde sterkte speelt. Hierdoor hebben dus niet alleen de sterkste ploegen kans om het tornooi te winnen. Gezelligheid overheerst ook het puur competitieve. Verder typisch voor dit kersttornooi: een loterij waarbij alle deelnemers een prijsje winnen, allerlei kersthapjes- en -drankjes, een gezellige sfeer, en ruim prijzen voor alle deelnemende ploegen. De uitgebreide boekenstand van De Beste Zet ontbrak dit jaar uitzonderlijk.

Beide CLL-ploegen deden het meer dan behoorlijk. CLL2 eindigde op een 5de plaats, CLL1 strandde op een 3de plaats. CLL1 was nochtans goed begonnen met 3 overwinningen. Maar in de resterende 3 partijen stonden we niet zo goed. Nick wist nog wel te winnen en zo een 4de punt te scoren, maar zowel Jurgen als Patrick moesten de duimen leggen tegen hun tegenstander.

Door die nederlaag bleef CLL1 op 4 punten steken en scoorde Borgerhout 1 een 5de en beslissend punt. Zij wonnen dan ook met 5/6 het tornooi. Proficiat.

Voor meer foto's verwijzen we graag naar onze facebook pagina.

Patrick Verrijssen