Afgelopen vrijdag startte eindelijk de Zilveren Toren. Nadat CLL1 in het seizoen 2020 de promotie naar hoogste afdeling haalde, zorgden de Corona-perikelen er voor dat we tot 2023 moesten wachten vooraleer we echt mochten aantreden in afdeling 1. Ondertussen is de samenstelling van onze eerste ploeg enigszins geëvolueerd. Willy, ons eerste bord in 2020, mag nu nog net op het zesde bord meespelen… Kostja, Sander, Steven, Olena en Peter zijn zeer dankbare versterkingen voor een klein cluppie als ChessLooks. Met toch enige trots mochten we dus vrijdag bij ons debuut uitpakken met een ploeggemiddelde van 2135. Westerlo 1 had natuurlijk - dedoeme toch - onze spelerslijst gezien en zich versterkt. Met een ploeggemiddelde van 2032 kwamen ze naar Lier afgezakt. Ook dat is voor de Zilveren Toren een erg hoog gemiddelde.

Na een welkomstwoordje door Erik, die zelf niet moest spelen (wegens bye van CLL3), begonnen we er aan. Het werd een lange en spannende wedstrijd in ons clublokaal: Kostja die niet voorbij een taaie Stief Gijsen (2249) geraakte, Steven die een halve partij op increment speelde, Peter die een zeer interessant folieke zag misgaan maar dat toch nog (half) kon rechtzetten, Willy die met een zwaar geval van jetlag achter z’n bord zat en voor zijn doen ongewoon plat speelde. Alleszins een wedstrijd die meer dan het volgen waard was. Een wedstrijd ook die pas in de allerlaatste partij beslist werd. Sander moest na bijna 90 zetten de duimen leggen tegen Andy Ooms (2266), en daarmee werd het voor ons de kleinst mogelijke nederlaag: 11-13. Een zeer interessante wedstrijd, maar we moeten er niet onnozel over doen: de nipte nederlaag was toch een beetje balen. Als afsluiter voor CLL1 nog een weetje: voor het eerst speelde er een vrouw mee in onze eerste ploeg, Olena. En wat meer is: zij legde Steven Bellens (1997) over haar bevallige knie en wist daarmee als enige een winstpunt te scoren. De heren van CLL1 mogen een volgende keer wel eens een voorbeeld nemen aan het écht sterke geslacht 😉

Het was overigens een echte streekderby want CLL2 mocht de wei in tegen Westerlo 2, en CLL4 mocht de degens kruisen met Westerlo 3.

In CLL2 kreeg Gunter al snel een remiseaanbod in een mindere stelling. Geen reden om te weigeren dus. Zelf kwam ik vrij snel positioneel gewonnen te staan en slaagde er voor één keer ook in om dat effectief om te zetten in een winstpunt… Even later kwamen Nick en Sylvin remise overeen. De uitslag van de wedstrijd hing dus af van de partij Bart-Evi Van Dyck (1731). Na een lange partij met wederzijdse pionnen die om ter snelst naar het groene gras aan de overzijde holden, was Evi net iets sneller. Verlies voor Bart, na een weliswaar mooie partij, zorgde voor een 8-8 einduitslag.

CLL3 was bye.

In CLL4 speelden drie van onze 4de Stappers mee: Maarten, Fjodor en Daan. En of ze dat goed deden: winst voor Maarten en Fjodor, remise voor Daan. Geert kon natuurlijk niet achterblijven bij dat jonge geweld en hield het ook op een gelijkspel. Einduitslag: een mooie 10-6 overwinning voor onze jonge ploeg (Geert heeft wat meer jaren op de teller, maar hij is jong van hart 😉 ). Van een mooi debuut gesproken.

De volgende ronde, nu donderdag/vrijdag, spelen alle ploegen op verplaatsing. De week daarna spelen CLL1, CLL2 en CLL3 thuis (CLL4 is bye).

Patrick Verrijsen