Na vele maanden uitstel nam één van ons dan toch eindelijk het initiatief om te beginnen met schaaklessen. Afgelopen woensdag startte Sander met de allereerste les. Er waren een tiental geïnteresseerden aanwezig.

Onderwerp van deze try-out: het verbeteren van je stukken. Sander baseerde zich hiervoor op de video 'improve your pieces’ van Daniel King. Aan de hand van 3 partijen legde Sander op een duidelijke en overzichtelijke manier uit hoe je gaandeweg de positie van je stukken kan verbeteren. Regelmatig werd de les onderbroken met de vraag ‘hoe zou jij nu verdergaan in deze stelling?’ Waarna we dan eerst individueel en daarna in groepjes van 2 of 3 een antwoord moesten proberen te formuleren.

Een zeer interessante en bevattelijke format, voor elk niveau van de aanwezigen (dat ging van NC/±1200 tot ±1900 elo).

Dikke merci aan Sander die z’n leerstof enthousiast en zeer goed voorbereid bracht en voor een goeie interactie met z’n publiek zorgde. Hij mag dat nog doen 🙂

PS. De tweede sessie is voorzien over twee weken, op woensdag 22 maart, van 20u00 tot circa 22u00. Inschrijven is niet per se nodig, maar het zou toch fijn zijn als je je op voorhand zou aanmelden zodat we ongeveer weten met hoeveel deelnemers we rekening moeten houden.

Meer foto's zie onze facebookpagina.

Patrick Verrijssen.